top
logo

Agenda

Geen evenementen

Verwacht bij TFR

Interessante links

Anna Broos

Maatschappelijk gevormd met als basishouding ‘ Acceptatie en respect. Vanuit een situatie van acceptatie en respect kan iemand pas goed naar zich zelf kijken en zich zelf verder ontwikkelen

 

1978-1985

Na ruim 15 jaar een gezin met twee kinderen gerund te hebben, ben ik de opleiding MBO-Sociale Dienstverlening gaan volgen en vervolgens HBO-Maatschappelijk Werk afgerond. Mijn stages waren bij twee instellingen in Roosendaal

· Verpleeghuis Charitas

· Buurthuis Don Bosco

 

1980- 1987

Algemeen Maatschappelijk Werk – Roosendaal - Pilot Slachtofferproject Nederland

Samen met een jurist het eerste slachtofferproject in Nederland opgezet. Roosendaal was een van de pilotsteden. Bij de uitvoering hiervan werd ik naast huiselijk geweld ook geconfronteerd met incestslachtoffers. Omdat in deze tijd incest ook de politie een taboe was hebben we (landelijke) trainingen voor politiefunctionarissen geïnitieerd en uitgevoerd.

 

1987 - 2008

Prostitutieproject Nijmegen

Vanuit de Roosendaal ervaring een prostitutieproject opgezet in Nijmegen waar ik 20 jaar met veel plezier en enthousiasme gewerkt heb. Veel kennis gekregen en ervaring opgedaan met verslavingsproblematiek, prostitutie en incestsituaties.

Het probleem aids wat in de jaren tachtig opkwam, maakte dat we de politieke wind mee hadden. Na veel lobbyen bij de politiek gestart vanuit een klein busje, naar een mobiele huiskamer, met maatschappelijk werk, GGD verpleegkundige, spuitomruil en werkmateriaal overgegaan naar een vaste huiskamer met een afwerkplaats op de tippelzone.

Het doel was

a. Een aanbod te doen waarmee we vrouwen kunnen bereiken, een plek waar ze zich veilig voelen en graag komen, met drempelverlaging naar politie en hulpverlening.

b. Vrouwen bewust maken van hun mogelijkheden en keuzes die ze hebben

c. Vrouwen zich zelf in hun werk leren serieus te nemen

d. Het aanbieden van een medische voorziening voor medische controle, spuitomruil en werkmateriaal, een veilige plek met koffie, soep en tosti.

 

2010- heden

Initiatiefneemster www.themaforumroosendaal

Interesses

Vooral maatschappelijke gerelateerde onderwerpen zoals Chinese cultuur en taal, maar ook de wereldwijde conflicten. Dichter bij huis; ik hou van dieren, heb een hond . Ruim 10 jaar heb ik in mijn vrije tijd een bevriende dierenarts geholpen; van ondersteuning op het spreekuur tot het bijstaan bij keizersnedes bij koeien, varkens en andere dieren. Verder reis ik heel graag, zo ben ik officieel waarneemster geweest bij de 2009 verkiezingen in Koerdistan. In 2010 nog 3 maanden gestudeerd (taal, cultuur, economie, filosofie) aan een Universiteit in Beijing.


bottom

Powered by Joomla!. Design by: theme joomla 2.5  Valid XHTML and CSS.